Vissza Vissza a listához

EQ MAGAZIN - Miért nem nő a cégem profitja?

EQ MAGAZIN - Miért nem nő a cégem profitja?

Kemény munkával elindítottad a saját vállalkozásodat, ami szépen növekedett az elmúlt években, így már munkavállalókat is fel kellett venned, nagyobb irodába költöztetek, és már bizony a rezsi költséged is szépen megnőtt.

De nem baj, hiszen, ha többen vagytok, több bevételt is tudtok termelni. Gondolod te, de mégis azzal szembesülsz, hogy nem növekszik az a fránya profit, és nyomod az alkalmazottakat, hogy legyenek hatékonyabbak, gyorsabbak és kreatívabbak. Mégse változik a helyzet.

Mi lehet a gond?

Biztos rossz alkalmazottakat vettél fel, le kéne őket cserélni, túl sok a költséged, le kellene faragni vagy még az is eszedbe juthat, hogy új ügyfeleket kellene szerezni, és ha még gyorsabban dolgoznánk, akkor összejönne az a derék profit, amire vágysz már évek óta. De álljunk csak meg, ahogy mondani szokták, fejétől bűzlik a hal!

Minden gond forrása TE, a vezető vagy!

Sokkoló lehet ezt így elsőre hallani, de nyugodj meg, mert a vállalkozások 70%-ánál ugyanez a gond áll fenn, amit ha nem kezelnek, akkor nem változik semmi. Igen, valóban termelhetne a vállalkozásod több profitot, ha a kollégáid nem csak a tudásuk 50%-át adnák bele a munkába. Ez elsősorban nem a fizetéseken múlik, hanem rajtad, a VEZETŐN.

Hogyan tudod motiválni az alkalmazottjaidat?

Sokféle embert egy cél érdekében összekovácsolni egy csapattá nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen. De hogyan tudnál motiválni bárki mást, ha nem vagy tisztában saját magaddal, az érzéseiddel, az erősségeiddel és a gyengeségeiddel? A válasz: SEHOGY.

Tehát az első feladatot fejleszteni a saját érzelmi intelligenciádat, ami annyit tesz, hogy megismered önmagad és az érzéseid. Ezután nem csak a saját, de mások érzéseit is képes leszel kezelni. Látni fogod, kinek mi az erőssége, miben kell támogatnod, kit mivel lehet motiválni, kinek milyen feladat passzol a személyiségéhez, hogyan tudod a konfliktusokat elcsendesíteni és olyan hatékonyan kommunikálni, hogy mindenki megértse a céljaidat és igényeidet. Szépen hangzik? Igen. Egyszerű kivitelezni? Nem. Viszont az a jó hír, hogy ha nem magas az érzelmi intelligenciád, akkor sincs baj, mert ez egy fejleszthető képesség.

Tudd meg most, hogy milyen szinten áll jelenleg az EQ-d, azaz az érzelmi intelligenciád! Töltsd ki az alábbi EQ-tesztet két perc alatt!

EQ TESZT

Nem akarsz éveket arra pazarolni, hogy magadtól fejleszd az EQ-d? Szerencsére nem is kell. Ha gyorsan és hatékonyan változtatnál mielőbb, az alábbi linken további segítséget találsz az érzelmi intelligenciád fejlesztéséről.

KEZDJ EL TENNI!