Vissza Vissza a listához

EQ MAGAZIN - 5+1 TIPP HOGYAN KÉRJ FIZETÉSEMELÉST, HOGY MEG IS KAPD!

EQ MAGAZIN - 5+1 TIPP HOGYAN KÉRJ FIZETÉSEMELÉST, HOGY MEG IS KAPD!

Ha nem is a próbaidő lejártát követően, de előbb-utóbb elérkezik a pillanat, amikor úgy érezzük, megérdemelnénk egy kis elismerést, motivációt, mondjuk fizetésemelés formájában.

A téma mindig nagyon kényes, éppen ezért adunk néhány tippet, amivel bátran besétálhatsz az oroszlán barlangjába.

1. EGYEZTESS IDŐPONTOT!
Egyeztess időpontot előre, és próbálj meg olyan helyszínt választani, ami mindkettőtök számára kényelmes. Az iroda helyett jöhet egy kellemes kávézó, ahol kevésbé érzed magad feszélyezve.

2. EMELD KI AZ EREDMÉNYEIDET! 
Vázold fel, hogy mi mindent tettél már a cég sikeréért, és munkád milyen, számokban is kifejezhető eredményekkel járt. Többletmunka esetén ezekről is beszélj bátran, hiszen a fizetésemelés iránti igényednek betonbiztos alapokon kell nyugodniuk.

3. NE HASONLÍTGASS!
Sose hasonlítsd magad másokhoz! Amikor a munkakörülményeidről, feladataidról és az elért eredményeidről beszélsz, csak a saját dolgodra fókuszálj! Az, hogy mások mit miért és hogyan csinálnak, nem befolyásolhatja a megítélésedet, éppen ezért ne is hozd fel a megbeszélés során.

4.  LÉGY REÁLIS!
Még ha úgy is érzed, te vagy az év dolgozója, mérlegeld a vágyott összeg mértékét. Hacsak nincs valami extra ütőkártya a zsebedben, nem valószínű, hogy eléd tárják Dáriusz kincsét, viszont ha reális összeget kérsz, arra sokkal könnyebben rábólinthat a vezetőség.

5. KÉRDEZZ RÁ!
Kérdezz rá, milyen elvárásokat támasztanak feléd. Bár a fizetésemelést a meglévő munkád mennyisége és minősége miatt kéred, sokat segít a döntésben, ha nyitott vagy és azt mutatod, hajlandó vagy némi pluszt is hozzátenni meglévő feladataidhoz.

5+1. BESZÉLJ A JÖVŐBENI ELKÉPZELÉSEIDRŐL!
A lojalitás minden vezető számára fontos, így garantáltan pozitív lesz megítélésed. Beszélj az elképzeléseidről, hogy hol látod magad néhány év múlva a cég életében, és a közös sikerekről, amiket a te segítségeddel együtt érhettek el.

Fejleszd magad! Gyere és ünnepeld velünk első születésnapunkat az EQ napján, Október 13-án! A kedvezményes Early Bird jegyeket már meg tudod szerezni a rendezvényre ITT!