Vissza Vissza a listához

MIKOR LETT AZ ÉLET ZENITJE A KIÉGÉS CSÚCSPONTJA?

MIKOR LETT AZ ÉLET ZENITJE A KIÉGÉS CSÚCSPONTJA?

Jól szituált ötvenes posztolja frissen indított Instagram oldalán a csupa NAGYBETŰS élet bölcsességeit: „Amikor úgy érzed, feladnád, gondolj arra, miért kezdted el!”

Olvassuk, hümmögünk, és miközben a megszokott mozdulatokkal pörgetve tovább a hírfolyamot csupa hasonló, motiváló életigazságokkal találkozunk, arra gondolunk: Ennek meg mi baja lett??? Ismerjük a Józsit. Menő multi, ígéretesnek tűnő felsővezetői pozíció, minden bizonnyal vastag fizetés a hozzá tartozó, arcpirító év végi bónusszal. Kényelmes bőrfotel, az a gurulós-masszírozós fajta, pöpec céges autó a belvárosi iroda mélygarázsában – nyilván nyugati típusú -, méretre szabott öltöny, és a cipője is mindig olyan bosszantóan tiszta.

De most akkor mi van a Józsival? Mit posztolgat? És min akar ez gondolkodni?

BOLDOG ÖTVENET!

A kor nem számít! Ezt mondjuk, ugye? Fittyet hányunk a gyertyák számára a születésnapi tortánkon, hangosan hirdetjük, hogy úgyis annyik vagyunk, amennyinek a szívünkben érezzük magunkat, és miközben az ötven vörösen izzó gyertya felett pironkodva ünneplünk, mert már ajándék sem kell, hiszen megvan mindenünk, a családtagok csillogó szemeibe párás tekintettel bámulva magunkban csendben számot vetünk. ÖTVEN év. Az a bűvös 50. A fene sem gondolta, hogy egyszer majd eljön. Ilyen fiatalon. Pedig itt van. Itt pompázik pontosan a fejünk felett, mi pedig ahelyett, hogy meglátnánk benne a szépet és a ránk váró új lehetőségeket, azon vekengünk és marcangoljuk magunkat, vajon ezt a vezetőség, meg a humán osztály is tudja? Vajon életünk zenitjén kellünk mi még valahova?

JÓZSINAK IGAZA VAN!

Kétségtelen, hogy nehéz a helyzettel megbirkózni. Már nincsenek nyugdíjas állások, az e-mailek korában a postás már egyszer sem csenget, ellenben fel kell készülnünk a felkészülhetetlenre: hiába nézünk folyamatosan a hátunk mögé, a XXI. század ragasztója tetszik vagy sem, nagyon gyorsan enged. Elképzeltünk magunknak egy életet; szép családot, boldogságot, klassz munkát, örökké tartó, rugalmas arcbőrt, vagy csak évi egy-két utazást. De a bűvös 50 gyertyaszál lassan csorgó viasza nem vár. A torta gyönyörű, a krém benne édes, de a kor tüzétől fűtve valahol az idők során szétolvadtak az álmok és eltűntek a vággyal, tervekkel és a biztonság érzésével teli évek!

Mit is posztolt Józsi? „Amikor úgy érzed, feladnád, gondolj arra, miért kezdted el!”

VAN ÉLET 50 UTÁN!

Az online világ tökéletes hely ahhoz, hogy általános igazságokkal teli léggömböket eregetve motiváljuk egymást és önmagunkat. A kérdést viszont félve tesszük fel: Vajon tíz emberből hányan veszik azokat komolyan? Vajon mennyien vagyunk, akik merünk tenni? Akik megrázva magunkat, fejünket büszkén az ég felé szegezve elfogadjuk a korunkat, és meglátjuk benne azokat a lehetőséget, amelyek hosszú távon boldogságot adhatnak?

JÓZSI INKÁBB PIZZÁT SÜTNE? HÁT TEGYE!

Hogyan támogasd szakértelmeddel a feltörekvő generációt? Miként add át emelt fővel a pozíciódat? Hogyan segítsd tapasztalatoddal, életutadon szerzett tudásoddal kollégáidat, vagy csak fogadd el könnyebben a testi változásokat és az arcodon lévő, csodákról mesélő ráncokat? A kiégés, az általános alulmotiváltság és elégedetlenség egy teljes korosztályt érint! Több ezer embert! De attól, hogy mások is hasonló cipőben járnak, vajon érdekel a segítség? Képes vagy tenni önmagadért?

Józsi azt mondta: „Amikor úgy érzed, feladnád, gondolj arra, miért kezdted el!”

Mi pedig abban segítünk neked a Kósa Erika Akadémián, hogy hogyan folytasd az utad 50 felett, és hogy ne csak túléld, de minőségében MEGÉLD A SAJÁT ÉLETED!


Szerző: Szécsényi Réka