Vissza Vissza a listához

EQ MAGAZIN - A férfiak sosem félnek?

EQ MAGAZIN - A férfiak sosem félnek?

Úgy beszélik, kétféle férfi létezik: az egyik, aki fél, a másik, aki sosem vallaná be.

A NAGYLÁNYOK NEM SÍRNAK, A NAGYFIÚK MEG NEM FÉLNEK

A férfi erős, bátor, nem kenyere a félelem és a gyengeség. Bevallottan semmiképp. De tagadjuk vagy sem, a félelem nem válogat, mint ahogy azt sem mi döntjük el, mi-minden váltja ki belőlünk a rémületet, ijedtséget, viszolygást, szorongást vagy a mindent felülíró rettegést. Arról viszont már mi döntünk, hogy behódolunk-e a félelem fojtogató szorításának, vagy szembeszállva saját hasznunkra fordítjuk-e démonainkat. Hiszen a döntés a miénk: nekünk dolgozzon, vagy ellenünk?

Üzletember, topmenedzser, hentes, újságárus vagy tudós, legyen bárki vagy bármi a tesztoszteron-bomba férfi, a krach – fogadjuk el -, bárhol simán beüthet. Ilyenkor jó, ha felismerjük, hogy félelmeink irányítása alatt nem dönthetünk racionálisan, nem hozhatunk helyes, ésszerű döntéseket, hiszen nem mi markoljuk a kormányt, már nem mi ülünk érzelmeink acélból öntött trónusán.

A FÉLELEM HATÁSA

Hogy mi generálja a félelmet? A tudósok már ezt is kimutatták. Biológiai magyarázat van arra, hogy mi generálja az érzést, és hogy milyen formában csapódik le szervezetünkben. A félelem egy sor fizikai tünetben manifesztálódik, sokszor olyan testi és szervi megbetegedésekben kicsúcsosodva, amelyre nem is gondolnánk. Bekenjük szagos krémmel, teszünk rá éjszakára borogatást, dobunk hozzá valami szert étkezés előtt fél órával, napi kétszer bő vízzel, hozzá némi vitamint, és bízó tekintetünket a csillagos égre emelve reméljük, hogy másnapra elmúlik. De a félelem az nem fog. Szerrel meg aztán semmiképp.

A FÉLELEM IRÁNYÍTHATÓ – MÉG A FÉRFIÉ IS

Ahhoz, hogy gátat szabva a félelemnek hétköznapi hősökként felvegyük a kesztyűt, meg kell tanulnunk kezelni azt. Ehhez az érzelmi intelligenciánk (EQ) fejlesztése egy igen hatékony eszköz, ugyanis a felismert félelem irányítható, tudatos bátorsággá formálható, és ha tisztában vagyunk a módszerekkel, miként fordíthatjuk hasznunkra ránk törő félelmeinket, nem csupán számolni tudunk majd annak összes ódiumával, de tervezhetővé is válnak a folyamatok, megelőzve azon fájdalmas következményeket, melyeket ilyenkor saját magunkon és környezetünk ellen követünk el. Még ha tesszük ezt akaratlanul is.

AZ EQ MACHO, AZ #EQSEXY

Senkit sem kérünk, hogy eldobva csáberejét és hódító férfiasságát, beálljon a sorba. Miért is tennénk? Az igazi férfi pontosan tudja, mi a jó neki, azt is, hogy hogyan szeret élni, alkotni és szenvedni. Okosan szenvedni, a fájdalmat, a félelmet a maga hasznára hajtani, tanulni, és a legközelebbi meccsen fent a ringben ország-világ szeme láttára a begyakorolt technikákat bevetni. Hiszen az EQ, mint egy erőtől duzzadó bicepsz, erősíthető, és rendszeresen megadva számára a megfelelő tudás-proteint, időről-időre eredményesen fejleszthető.

Április 22-én megrendezésre kerül Kezdj El Tenni! rendezvénysorozatunk második állomása, ahol a félelmet és a félelem helyes kezelését boncolgatjuk. Ugye a félelem egy adottság, nem lehet megszüntetni, de helyesen kezelve a javunkra fordíthatjuk.

Részletek ITT!

Kíváncsi vagy, mennyire fejlett az érzelmi intelligenciád? Töltsd ki az alábbi EQ-tesztet, és oszd meg velünk az eredményt!

/Szerző: Szécsényi Réka/