Fert Mónika Executive Coach-ként és Mentor-Coachként szerteágazó nemzetközi és magyar coaching, konzulensi és HR gyakorlatra tett szert, melynek során azt tapasztalta, hogy szinte minden probléma forrása a rossz önbecsülésben keresendő. 30 nációval dolgozott öt nyelven, és megfigyelte, hogy klienseivel mindig ugyanoda lyukadtak ki. 25 évet élt külföldön: Bécsben, Chicago-ban, Genfben és Párizsban, majd 2016-ban költözött vissza végleg Budapestre. Azóta publikált két könyvet az önbecsülés témájában, melyből az első már a második kiadásban jelent meg.

Hisz az állandó fejlődésben és tanulásban rejlő örömben, a hitelesség fontosságában, és abban, hogy minden mindennel összefügg. Ebből kifolyólag nyitottan és holisztikusan gondolkodik. Szintén hisz a humor és a bizalom gyógyító erejében melyek jelenlétét nélkülözhetetlennek tartja bármilyen élethelyzetről legyen is szó.

Mivel az ember egy társas lény, szerinte mindennél fontosabb a kiegyensúlyozott magánélet, a szeretetteljes, támogató és őszinte emberi kapcsolatok, valamint a saját magunkkal ápolt jó viszony.

Annak érdekében hogy "az utolsó pontokat is összeköthesse" munkájában, 47 évesen megszerezte a Certified Love Coach, a Certified Relationship Coach és a Certified Master Sexpert diplomákat. Immáron határok és tabuk nélkül tud bárkivel, bárhonnan, bármiről beszélni.

Mottó:

"Az emberek arra lettek szánva, hogy szeretve legyenek. A dolgok arra lettek szánva, hogy használva legyenek. Azért van káosz a világban, mert a dolgok lettek szeretve és az emberek használva." Tenzin Gyatso, a 14. Dalai Láma